CLICK HERE FOR DETAIL

Program Kongsi Makan Tipu Scam?


KongsiMakan adalah suatu platform yang didukung oleh syarikat - syarikat pengilang dan pengeluar produk kesihatan dan kecantikan. Bagi melebarkan sayap jaringan, KongsiMakan juga membuka peluang kepada pengeluar - pengeluar lain untuk turut sama menyertai KongsiMakan sebagai Vendor / Merchant.

Kelebihan kepada ahli pula adalah keupayaan untuk menjana pendapatan secara pasif tanpa perlu bersusah payah untuk bermula daripada bawah. Selain daripada itu, ahli juga berpeluang untuk menjana pendapatan yang berganda melalui program Correspondent yang menjadi wakil jurucakap bagi KongsiMakan.Dengan pengurusan yang cekap, telus dan efisien, KongsiMakan mampu berkembang dengan pantas bukan sahaja di dalam pasaran tempatan malah di pasaran luar. Oleh itu, keputusan untuk menyertai keluarga besar KongsiMakan adalah keputusan terbaik yang mampu menaiktaraf kehidupan anda

 
PLAN PEMASARAN  BARU  (BERMULA  1HB APRIL LEPAS)
RUMUSAN SMART PLAN AGV BERMULA APRIL2016

RM1700 = 1set

Bulan0 : Daftar tunggu dpt ID
 

Bulan1 : Produk Percuma  
Bulan2 : Produk Percuma  
Bulan3 : Produk Percuma
Bulan4 : Produk Percuma + RM150  
Bulan5 : RM1510 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan6 : RM2110 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan7 : RM1477 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan8 : RM1477 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan9 : RM1477 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan10: RM1477 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan11: RM1477 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan12: RM1477 (Belum tolak Maintain RM636)  
Bulan13: RM1477  (Kena  Renew semula akaun)

tak perlu keluar 636 manual maintain, tapi pilih utk-:
Renew bayar penuh RM1700 di mana-mana BC, dan bermula macam set baru..
4bulan dapat produk percuma dan seterusnya sama mcm baru daftar..!!!

BONUS  REENTRY ANDA:

Re-entry berlaku  sekali sahaja seperti berikut..

DAFTAR REENTRY AKAUN BARU ANDA
(Bulan ke7 keahlian asal )
Bulan Pertama Reentry : Tidak dapat produk
(bulan ke8 keahlian asal)
Bulan Kedua Reentry : Tidak dapat  produk(bulan ke 9 keahlian asal)
Bulan ketiga  Reentry: Tidak dapat produk (bulan ke 10 keahlian asal)
Bulan Keempat Reentry: Tidak dapat produk + RM150 (bulan ke 11 keahlian asal)
Bulan Kelima  Reentry : RM1510 (Belum tolak  maintain RM636) (Bulan ke 12 keahlian asal)
Bulan Keenam Reentry: RM2110 (Belum tolak maintain RM636 )
Bulan  Ketujuh Reentry hingga Bulan Ke 12: RM1477 (Belum tolak maintain RM636 ) Bulan Ke 13 Reentry : ini adalah bonus bulan12 = RM1477(final) TAMAT  AKAUN REENTRY


Set Reentry ini akan mati dlm tempoh setahun, tak perlu nak renew.
Setiap ahli akan mendapat 2500 share point bagi setiap set mereka..(bln ke4-bln ke7)
Share point akan digunakan pada masa akan datang apabila company ke bursa saham InsyaAllah.



Komen Anda Tentang Program Ini ?




http://www.marketglory.com/strategygame/noahiman
Share on Google Plus

Iklan dari Noah Iman

Bagi pinjaman peribadi khas untuk kakitangan kerajaan boleh whatsapp 0189577443 atau 0185702530

52 comments:

  1. Kenapa bonus dh 2 bulan lewat ye?

    ReplyDelete
  2. biase kalo dh lewat2 tu baek cabut..

    ReplyDelete
  3. nak cabut amendenye? modal 19set pun x dapat lagi..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum...pada yang pernah join boleh bagi komen tak..sebab ada orang ajak syarikat sya masuk dalam progrem ini..

    ReplyDelete
  5. so far 2 bln kebelakang ni pembayaran bonus slow skit...
    so, pendatan sy unk bakery D Village, batter cik pg sendiri ke pejabat urusan... klu x silap kat melaka atau KL... tanya ngan lebih lanjut..
    events sy pun x berani nk ajak2 org join takut nati tersangkut di tgh jalan... sy masuk unk diri sy sendiri, dan sy tanggunng risiko sendiri..

    ReplyDelete
  6. aku tengok kedai kongsimakan sejak 2-3 minggu ni dah tutup operasi...dengar2 KPndkk dah kacau daun pasal money game activities (terdapat komplen tentang produk yg dijual bapak gila mahal) ada pula yang kata KMB ni scammer dan dah kantoi dgn bnm...ada yang kata KMB tak de duit nak rolling pasal tiada kemasukan ahli2 baru...hummm dah macam Highway je...

    ReplyDelete
  7. ALHAMDULILLAH, BONUS YANG TERTUNGGAK TELAH DI BAYAR SECARA BERANSUR2..RAMAI YANG DAH DAPAT..KMB AKN CUBE SETTLE HINGGA AKHIR TAHUN NI..
    KPDNKK DKACAU SEBELUM KMB DPAT AJL.SKRG KMB DH DAPAT SJIL AJL, SO KPDNKK TAK KACAU LAGI..

    ReplyDelete
  8. buat masa nie saper2 yg berminat bawa orang baru masuk tangguhkan dulu sbb xmo kemudian hari kita dpersalahkan..bkn nak menghasut pun sbb yg masuk nie berniat memnambah duit bkn berharapkan sgt pada barang pun, masing2 yg ,masuk ader target nak di halakan kemana dr pendapatan bulanan yg diberikan untuk digunakan so tunggu hingga pembayaran gateway kononnyer akan dilancarkan berjaya membayar bulanan kita barulah fikir bawa org masuk..
    kekdg pasal duit ni kita blh jadi gaduh n membenci antara satu sama lain" so far dah 2 bln tertangguh walaupun mmg ader updated dr KM tapi alasan nyer x kukuh membuat kita yg join ni akan rasa ragu2,lagipun modal pun x merasa lagi pun,sekian

    ReplyDelete
  9. kalau nak ikut kan KMB ni mmg x penah tipu...cuma alasan yg diberi tuh x kukuh & x menyakinkan ahli2...hopefully lps ni org atas jgn la marah2 n pentingkan diri sendiri bila dpt bonus dulu...cuba terangkan secara terperinci dan secara baik kepada ahli yg x faham..guide ahli betul2..skg ni tgh tunggu bonus yang bulan 6 punya...think positif

    ReplyDelete
  10. Bulan 6 punya? .. Maknanye Super Mama Ain dah dapat balik modal rm 1700 tu la kan..

    ReplyDelete
  11. Saya join kongsimakan pada akhir bulan 4, 2016...sampai skrg, satu sen pun tak masuk...produk dapat la...dh 5 bulan...dlm grup wassap, ada yg lantang bersuara...terus diremove oleh admin...jadi klu sapa2 nak masuk @ nk ajak orang masuk, fikir2 la dulu...nnt letih nk menjawab...

    ReplyDelete
  12. kesian kawan2 saya pun ada dah join...

    ReplyDelete
  13. Saya join bulan 3 2016, sesen pun x dapat. Sape2 nak masuk tu, baik lupakan je. Sebab sistem x telus. Perniagaan yg x telus n menganiaya ni baik jgn join, takut kita pun bersubahat.

    ReplyDelete
  14. dengar cite payment dah start cantik... betul ke?

    ReplyDelete
  15. kencing je payment.BC BC semua mengeluh x dpt duit.hutang keliling.kepala bana dato dato palsu.ada yang dah kene jual rumah nak cover hutang.kongsimakan?? kongsivala. weh hutang aku bila nak bayar!!! dekat 400k

    ReplyDelete
  16. Macammana ni saya dah ribu ribu rugi.....pinjaman wajib bayar bulan bulan kpd bank rakyat..kawan pun salahkan saya sbb bawa dia masuk

    ReplyDelete
  17. Bonus saya dh 3 bulan tak masuk...dpt SMS kata dah masuk. Tengok bank akaun, HAMPA! Jangan gebang la KMB oii...Jangan macam Najib boleh...Time convince kita join KMB nie gebang sana sini, janji bulan dan bintang. Bonus my ass la. Produk lagi satu tak boleh blah. Kuih muih yg ako boleh beli murah, jual smpi rm600++. What the fuck is that?? Shame on this kind of Malay people. Blood suckers!!! May Allah pay for the injustice that you have caused to other people!

    ReplyDelete
  18. Perniagaan org melayu....ingat join nak sokong..support....sampai sekarang senyap....apa pun belum di bayar...diam..invesment bukan diam...bodo...satu tahap nanti...kelobang cacing memang...kena kejor...ini org melayu cakap...tauu..bukan bangsa lain ...

    ReplyDelete
  19. ada jugak yg backup KM.... kalau kauorg nak tahu...bos dia razali tue bekas bos RS Capital sdn bhd...buat program jugak...aku dah masuk jugak...lps tue hancusss...sekarang nie buat KM plak...mendapatlah sape yg dah masuk....hehe

    ReplyDelete
  20. kongsi makan? hmmm..apa kes?



    www.roadtaxmyeg.com

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah tak terpedaya dengan janji manis bila kawan husband ajak masuk. Pelik juge sistem diorang. Apa yg Kongsi Makan'nye. Suap Makan diorang ade la.RM30000 tuh! Kesian yg dah join. Semoga Allah balas dengan rezeki yang lebih baik. Ameen.

    ReplyDelete
  22. sedih kena tipu hidup2 :( sy komen kt group wsap pun kena mrh dgn admin. xleh bersuara katanya. end up sy left group sbb sakit hati sgt2. semoga Allah ganti dgn yg lebi baik..n depa tu maisng2 dpt bhgn la nti.

    baru dpt info klu nk jual set, depa beli dgn harga RM750 (xtau sahih ke x)

    ReplyDelete
  23. sedih kena tipu hidup2 :( sy komen kt group wsap pun kena mrh dgn admin. xleh bersuara katanya. end up sy left group sbb sakit hati sgt2. semoga Allah ganti dgn yg lebi baik..n depa tu maisng2 dpt bhgn la nti.

    baru dpt info klu nk jual set, depa beli dgn harga RM750 (xtau sahih ke x)

    ReplyDelete
  24. Kongsi makan sah tipu...Banyak cawangan besar2 sudah ditutup,Bln 12 ni ramai org yg akan gulung tikar.Sabar dan redhor,insya allah pasti ada balasannya nanti.Saya pun dah terkena gak,walaupun 10 sets...Kawan saya lagi banyak,dia hanya dpt rm 150 tu shj..Apa2 pun nasihat saya,duit tidak akan senang dpt.Usahalah...Saya join ni pun sebab atas kwn saya yg suruh saya masuk,namun saya taksalahkan dia.Manusia mcm kita ni mudah sgt hdk jadi kaya cepat..apa2 pun jadi,jadikan pengajaran...

    ReplyDelete
  25. Dah kena tipu pon redho, itu lah melayu. Lepad ni, dia buat syarikat lain pulak utk tipu melayu. Orang spt ni mesti dihapuskan terlebih dahulu. Orang macam ni lebih teruk dari orang kafir, halal darah dia ni

    ReplyDelete
  26. sy masuk 2 set.....barang ja dapat duit apapun xdapat

    ReplyDelete
  27. sy ada contact puan NIK kongsi makan dia bgtau payment dlm process....sampai sekarang apa pun xdapat...lepas tu contact pun dh xjawap..BC pun barang xada...dlm group orang tanya pun xjawap.....semoga Allah swt menggantikan dengan rezeki yg lebih baik...

    ReplyDelete
  28. Sy join bln 8/2016... tp sesen pun x mrasa lg.. byk dh dgar dr org cter pasal lewat pmbayaran bonus ni.. tp utk sdap kn ati sndri ckp insyaallah ade nt.. tp smpai skrg hampeh.. ble husband tnye klu nk jual blik, dorg hnye akn byar 700 je.. omg.. mane lg 1k?? Serius sgt2 kcwe. Sbb sy bkn nye dr golongan org yg sng. Ingt kn join KM ni blh tmbh pndapatan.. tp rupe nye hampeh.. ape pun masih menunggu klu2 ade rzki trgolek utk ank2..

    ReplyDelete
  29. Sy join bln 8/2016... tp sesen pun x mrasa lg.. byk dh dgar dr org cter pasal lewat pmbayaran bonus ni.. tp utk sdap kn ati sndri ckp insyaallah ade nt.. tp smpai skrg hampeh.. ble husband tnye klu nk jual blik, dorg hnye akn byar 700 je.. omg.. mane lg 1k?? Serius sgt2 kcwe. Sbb sy bkn nye dr golongan org yg sng. Ingt kn join KM ni blh tmbh pndapatan.. tp rupe nye hampeh.. ape pun masih menunggu klu2 ade rzki trgolek utk ank2..

    ReplyDelete
  30. Saya join 28/7 ptt nya dh msk..smpi skrg xmasuk g...sy masuk under kwn.bla sy msj kwn sy tu terus dye diam ja..skrg apa cite kongsi makan ni..ok ke x..

    ReplyDelete
  31. Saya join 28/7 ptt nya dh msk..smpi skrg xmasuk g...sy masuk under kwn.bla sy msj kwn sy tu terus dye diam ja..skrg apa cite kongsi makan ni..ok ke x..

    ReplyDelete
  32. Maaf yer nak ckp sket. Dah berpuluh2 tahun, dah berpuluh2 kali skim mcm ni wujud & berpuluh2 kali cerita yg sama "kena tipu".. tapi masih ada lagi yg berdegil nak buat. Kenapa tak serik2 yer? Tak sabar sgt ker nak jadi kaya? Smpi ader yg sanggup buat pinjaman bank berpuluh2 ribu RM!! Last2 kena tipu, terduduk terus! Tolonglah orang2 Melayu. Sudah2 la tuuu..

    ReplyDelete
  33. Teringat salah seorang kawan saya dah masuk Kongsi makan ni dlm pertengahan thn kalau x silap. Just dpt produk je. Tapi lepas tu senyap..x dpt pun hasil seperti yang dijanjikan. Alasannye ade masalah skit dr BNM?. Then sorang kawan opis pun join jugak. Siap ajak saya join. Tapi Alhamdulillahh...Saya still dengan CWIG Kopi Pak Belalang. Dah 2 thn lebih dapat je hasil seperti yang dijanjikan. Alhamdulillah...Sesape berminat bley email saya ye. elizz7283@gmail.com ^_^

    ReplyDelete
  34. Kedai kongsi makan kat sblh kedai saya dah ttp. Katanya mcm tu la.. ada mslh dalaman. Kena game. Huhu

    ReplyDelete
  35. betul..memang tak dapat pun bonusnya...kakak ipar saya dah kena.

    ReplyDelete
  36. Tak ada jalan mudah untuk cpt kaya....berfikir lah cara waras sikiiit.,M tipu M Drp zaman tok kadok., skim MLM mmg kaya kn Dato2 (palsu) penipu mkn duet haram.,mula2 jer ok lme2 hancur mula lh nk salahkan BNM, pd hal kata dpt kelulusan BNM! Dpt SSM lah KPDNKK pon kata ok jer.,last2 depa2 tu jika yg serbu, apa kes!! Selagi hidup mangkuk jamban tu selagi tu lah kojer nyer mnipu, tutup lubang ..gali lubang baru..tu jer lah sampai towkey2 n dalang2 mngkuk hayun tu buat.Slogan depa sng jer selagi hidup selagi tu lh menipu seb bnyk yg demand...Huhuu.sekian laporan sy maju lah sukan utk diri sendiri,yg mnipu tu maju lh sukan sampai melingkup dpt pakingsen@cancer stage 4 trusss!!!

    ReplyDelete
  37. apa citer terbaru program ni?

    ReplyDelete
  38. Mereka yang berniat menipu tu nanti bayarlah diakhirat dan Allah akan tentukannya... Di dalam mahkamah yang Maha Agong bukan mahkamah Malaysia

    ReplyDelete
  39. Sebenarnya ada beberapa orang individu dalam kongsi makan ini adalah menggunakan gelaran dato palsu....suka2 dia aje nak letak Tan sri dato'...kalau dah gelaran palsu....itu bermaksud memang niat dia nak memalsukan harapan pelabur2....tak caya? cuba semak nama2 individu2 yg guna gelaran dato tu di laman web http://www.istiadat.gov.my/....

    ReplyDelete
  40. Kongsi Makan ni penipu & menipu. Bnyk BC dah tutup.

    ReplyDelete
  41. Entah camane ahli boleh suarakan dan bersatu dptkan balik bayaran.. kena pakai the best lawyer.. satu lagi hal... nak bayar lawyer hahaha

    ReplyDelete
  42. 2set aku masuk ..setelah dipujuk.barang tak dapat duit entah kemana ..Dan mmg aku tak halalkan

    ReplyDelete
  43. Pemilik kongsi makan sungai besar kumpul kekayaan sehingga rm8 juta. Tapi biasa la...apabila orang tanya....dia cakap dia pun kena tipu....lepas tu... bank negara kacau. Dia pandai....dia menyewa primis kedai yg digunakan untuk tujuan tipu tu. Tapi sebenarnya dia adalah pemilik kedai yg disewakan kepada kedai emas disebelah primis kongsi makan sungai besar tu.

    ReplyDelete
  44. Aku masuk bln 9 ,nsib satu set.nk masuk dlu punyalah pnt cekau duit...siap pinjam duit org.derang kata klu nk teruskan boleh pilih axia klu xnk diorg akn byr kita punya modal balik.ni tggu punya tggu xde pun berita.mmg kuaq ajaq laa....aku mmg xhalal laaa dunia akhirat.ingat senang ke nk cri duit modal tu.puii...xslmt laa idup korang klu menipu org.

    ReplyDelete
  45. sekarang macam mana xda berita apa call xangkat duit xbayar2 balik modal ...kata bulan dah lebih dua bulan sila beri penjlasan

    ReplyDelete
  46. Bagaimana nak dpt balik duit dr kongsi makan..sy msuk 3set..kalo buat report polis agak2 polis ambil tindakan x? Org yg join perlu bersatu untuk dapat duit balik..xboleh biarkn org2 begitu akan terus menipu.

    ReplyDelete
  47. smlm punye berita..diorg dah d berkas dan akan d bicarakan

    ReplyDelete
  48. ada betul ka diorg da d berkas?...Alhamdulillah...penipu mcm tu perlu d tangkap ja lpas tu bg buaya makan...hidup kat dunia buat menyemak dunia ja...

    ReplyDelete
  49. Jangan join Benda2 mcm ni.. Sama kes mcm jainetwork dulu.. Ramai org melayu jatuh miskin sebabnya

    ReplyDelete